Duurzaam

De wereld moet langer mee dan vandaag. 

Die willen graag doorgeven aan onze kinderen en zij weer aan die van hen. Daarom werk ik duurzaam. Dat scheelt jou meteen in je portemonnee.

Duurzaamheid zit voor mij in de basis, in de keuzes die je maakt. Natuurlijk zijn er duurzame kledingmerken en kan je tweedehands ook heel veel leuke schatten vinden. Maar het begint bij de vraag: heb ik wat ik koop écht nodig? Soms kopen we weer wat nieuws, omdat we vinden dat er niks leuks meer in de kast hangt. Dat is gemakkelijk.

Vaak mist gewoon het overzicht. Als ik kijk hoeveel nieuwe sets er uit bestaande kasten te halen zijn, zonder iets nieuws te kopen, dat is echt geweldig! Door anders te combineren is er zoveel mogelijk. Shoppen in je eigen kast heet dat.

Veel kleding kan gewoon een tweede leven hebben als je het herstelt, vermaakt of reinigt. Daarvoor heb ik uitstekende vakmensen en producten. Ik kan de kleding bijvoorbeeld afspelden en aan een coupeuse geven. Of je kent zelf iemand die daar handig mee is.

Welke kleding kan je nog (her)gebruiken en ander combineren? Dat is duurzaam!

Vlekken in kleding gaan we te lijf met de milieuvriendelijke middelen van JEMAKO. Deze kun je zo bij mij lenen. Of natuurlijk zelf aanschaffen. Pillen aan wollen kleding halen we er gemakkelijk af met een kammetje, zodat je vest of trui er weer als nieuw uit ziet. Moet je kleding echt weg? Dan geven we het aan een goed doel.

We checken dus eerst goed wat je nog hebt, voordat we iets nieuws kopen. En als we iets nieuws kopen, kiezen we bewust. Zeker online. Zo voorkomen we dat auto’s en busjes met onnodige retourzendingen terug moeten.

Wat anderen zeggen

In mijn leven probeer ik zoveel mogelijk duurzame keuzes te maken. Zo koop ik het liefst zo min mogelijk nieuwe kleren en als ik ze wel koop van duurzame merken. Toch was ik wel toe aan een frisse wind door mijn kast. Ook vanwege de chaos die daar al jaren heerste. En ik vond ook dat mijn kleding wat extra aandacht verdiende. Debby kwam als geroepen, haar professionele kijk en out of the box denken zorgt voor overzicht, inspiratie en super veel nieuwe combinaties met mijn oude kleren. Debby wees mij op de mogelijkheid van het vermaken van de kleding. Ook had ze een prima oplossing voor hardnekkige vlekken, JEMAKO producten. Zo kon ik een heleboel kleding weer opnieuw gebruiken. Debby heeft de liefde voor mijn kledingkast weer doen aanwakkeren. En daarbij is het ook nog eens reuze gezellig. Een aanrader! Ik gun iedereen een Debby .

Naomi, 46 zelfstandig ondernemer, 2 kinderen, Hattem

Deze website gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat u de beste mogelijke ervaring krijgt op deze website.